Relatia mea cu Tuborg Christmas Brew

Despre Tuborg Christmas Brew as putea scrie zeci de pagini. Dac-as mai fi student, as putea sa-mi dau licenta sau dizertatia pe Tuborg Chirstmas Brew.

Sa ne intelegem, poti scrie o lucrare despre Tuborg Christmas Brew la vreo 10 facultati/specializari. Sa le enumar, cu teama de a nu uita vreuna: sociologie, psihologie, comunicare, publicitate (mi se par, pe bune, printre cele mai bune reclame), marketing, agronomie, scenaristica/regie/dramaturgie/literatura (Tuborg Christmas Brew ar putea fi un personaj), chimie industriala, management si, de ce nu, filosofie. 

E drept, mi se pare ca este o bere pe baza careia am putea scrie foarte mult, dar de baut, am putea s-o facem foarte putin. Caci berea asta, cred ca-i singura, are o poveste mult mai misto decat gustul efectiv. Iar pentru mine este speciala din alte cateva motive.

Sa o luam cu inceputul: Tuborg Christmas Brew este o bere pe care o puteti gasi timp de 6 saptamani. Ma rog, magazinele mai mici, de cartier, o tin pana termina stocul. Uneori, cu putin noroc, o gasiti si prin februarie. In general, insa, ea apare pe piata in jurul datei de 20 noiembrie, rareori mai devreme, uneori un pic mai tarziu, si dispare in ianuarie. Cand anume in ianuarie e greu de spus.

Este o bere pe care multi o asociaza cu sarbatorile de iarna. Cu Craciunul, cu zapada, cu Revelionul.  S-a ajuns la situatia dubioasa in care unii o considera bautura traditionala de Craciun. In fond, traditiile sunt asa cum le faci tu, fiecare are propriile traditii. Da, pe masa de Craciun la multe familii se gaseste, IN MOD TRADITIONAL, Tuborg Chritmas Brew.

In cazul meu, pasiunea pentru aceasta bere se datoreaza mai multor factori. Este un cumul fericit de factori care ma fac sa iubesc aceasta bere.

Apare in preajma zilei mele de nastere. Da, pentru mine acesta este argumentul meu principal. In unii ani, atunci cand alegeam locatia in care sa-mi petrec ziua, acesta era unul dintre criteriile eliminatorii. Daca NU aveau Tuborg Christmas Brew, nu mergeam. Si, ca o traditie personala, prima oara in anul respectiv cand beam aceasta bere era de ziua mea. Acum, de ce imi amintesc CU PLACERE de zilele mele de nastere, in loc sa-mi para rau ca imbatranesc, nu stiu. E felul meu de a fi. Recunosc asta.

Este printre putinele lucruri bune care au legatura cu Craciunul. Sa ne intelegem: dispretuiesc Craciunul si toata galagia din jurul sau. Dispretuiesc faptul ca toata tara se da peste cap in jurul acestei sarbatori. Ca se inchid magazine, teatre, cinematografe. Ca programele de la TV sunt inundate cu chestii de Craciun pot accepta, le pot ignora (ma bucur ca englezii sunt intr-atat de descuiati la cap incat de Craciun joaca fotbal), dar ca Facebookul, ala presupus ateu, e plin de Craciun, mi se pare revoltator. Singurul lucru bun din toata aceasta galagie este Tuborg Christmas Brew. Sa nu mai zic faptul ca cel mai digerabil cantec de Craciun este melodia Tuborg Christmas Brew. Restul colindelor sunt niste mizerii gretoase.

Este o bere rara. Legea aia economica a raritatii este al dracului de adevarata. Daca o bere cu gust identic s-ar gasi pe tot parcursul anului, probabil as ignora-o. Nu m-ar interesa. M-ar lasa rece (la propriu).

Acum, trebuie sa-mi dau cu firma-n cap si sa spun ca ani de zile sustineam ca Tuborg Christmas Brew este berea mea preferata. Si nu minteam, aia e problema.

O asociam cu ziua mea de nastere, o consideram rara si, cumva, imi placea si cum suna. Caci raspunsul era, oricum ati lua-o, ORIGINAL. Partea trista este ca era adevarat si in mod efectiv. Da, se pare ca nu consumam beri cu adevarat de calitate.

Nu stiu cum as reactiona daca as auzi pe cineva acest lucru. Probabil as zambi, mi-as aminti de tineretea mea si i-as spune ca in viitor, dupa ce va descoperi alte beri MULT mai bune, isi va schimba parerea.

Obiectiv vorbind, intr-un moment de sinceritate as putea admite ca Tuborg Christmas Brew este o bere mediocra. Ca nu are nimic special. Ca desi nu-i scumpa, la pretul ala gasesc beri mult mai bune.

Doar ca, la fel de sincer va spun, nu cred sa existe o bere cu o poveste mai misto. Si fix d-aia va spuneam cat de multe lucruri poti spune despre Tuborg Christmas Brew. Nu cumva ar trebui sa apreciem faptul ca niste oameni au putut face o poveste atat de misto unei beri atat de … obisnuite? Atat de banale?

In final, trebuie sa va pun o intrebare, una pe care mi-am pus-o deseori: nu cumva nu-si permite nimeni ca Tuborg Christmas Brew sa fie o bere geniala? Daca ar fi o bere geniala, nu cumva nu si-ar permite nimeni s-o ascunda 10 luni si s-o scoata la vanzare doar o luna si jumatate? Nu cumva Tuborg Christmas Brew este SORTITA sa fie atat de mediocra?

In fond, fix asta este si faza cu Craciunul: multa galagie, multa poveste, dar nimic de substanta. Nimic cu adevarat CALITATIV.

Povesti cu Tuborg Christmas Brew am o tona. V-as putea povesti diverse situatii in care am baut Tuborg Christmas Brew, in care M-AM IMBATAT cu Tuborg Christmas Brew. V-as putea povesti cateva pariuri castigate, care constau in sticle de Tuborg Christmas Brew. V-as putea povesti (din nou) cum era sa dea o un camion cu Tuborg Christmas Brew in mine. V-as putea povesti cum Tuborg Christmas Brew m-a facut sa nu mai refuz din start berile brune (cat de BRUNA este ea este discutabil). V-as putea spune toate astea si tot n-as termina povestile mele cu Tuborg Christmas Brew.

Acum va astept pe voi. Imi puteti raspunde la intrebare (daca nu cumva Tuborg Christmas Brew este SORTITA, DAMNATA, sa fie mediocra). Imi puteti povesti. imi puteti spune daca va place sau nu Tuborg Christmas Brew. Si, poate cel mai important, imi puteti spune daca sunt nebun ca am scris aproape 1000 de cuvinte despre Tuborg Christmas Brew.

ps: Uitasem sa va zic: Tuborg Christmas Brew este alb-albastra precum Craiova. 😀

3 Replies to “Relatia mea cu Tuborg Christmas Brew”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *