Shaormeria Baneasa INCA este cea mai buna din Bucuresti!

Despre Shaormeria Baneasa as putea spune multe. Un blog autentic de mancare, al unuia care gateste, v-ar spune exact ce contine, cat de buna este carnea, cat de buni sunt cartofii, cat de proaspete sunt celelalte incrediente.

De fapt, un blog autentic de mancare, unul din ala de fite, nu ar scrie despre shaormerii. Caci, din punctul multora de vedere, a scrie despre shaorma pe un blog de mancare este contradictie in termeni. Este absurd.

La fel de absurd, insa, este dupa unii si ideea de Shaormeria Baneasa. Vorbesc serios: dupa unii, shaorma este mancarea saracului, a celui lipsit de educatie (culinara si nu numai). Este o bomba calorica specifica pulimii, care nu are ce cauta intr-un cartier atat de select.

Poate ca fix din acest motiv Shaormeria Baneasa este mai buna: are un public usor diferit. Nu stiu daca SUPERIOR este cuvantul potrivit. Poate ca mai nimerit ar fi cuvantul PRETENTIOS. Sunt pretentii mult mai mari in Baneasa decat in Pantelimon.

E drept, Shaormeria Baneasa nu are in 2019 gustul pe care-l avea prima oara cand am fost acolo. Altii au fost mai des decat mine, pot fi mai in masura sa confirme asta.

Din punctul meu vedere, fenomenul este identic in cazul multor shaormerii. Cand au devenit populare, cunoscute, au facut rabat de la calitate, unele brusc, altele treptat, ajungand in final sa confirme proverbul La pomul laudat sa nu te duci cu sacul.

Recunosc, n-am fost la TOATE shaormeriile capitalei. E logic ca o opinie de genul este SUBIECTIVA. Si este logic ca aceasta opinie sa fie influentata si de momentul vizitei.

Ca recomandare generala, valabila si la Shaormeria Baneasa: mergeti pe reteta casei. La shaormerie se zice cu de toate, asta neinsemnand ca trebuie sa-ti puna chiar TOATE chestiile de acolo (sunt locatii cu zece sosuri si 15 incrediente: cea mai mare prostie este sa ceri sa-ti puna din toate cate putin). La modul serios, chiar daca sunt convins ca gusturile nu se discuta, eu nu-i inteleg pe cei care mananca shaorma fara ceapa, cu mai multa varza ori alte fineturi din astea. Eu iau shaorma ca atare, singurul lucru pe care inteleg sa-l spun celui care mi-o face este daca sa fie iute sau dulce. Aici sunt complet de acord: nu poti obliga pe cineva sa manance iute daca lui nu-i place astfel (ori daca stomacul lui nu-i rezistent), la fel cum mie-mi displace mancarea dulce. Dupa mine, dulce trebuie sa fie doar desertul. Nici pe cei care mananca shaorma de regim, fara sosuri si fara cartofi, nu-i inteleg. Oare s-au terminat salatele din orasul asta de se duc la shaormerie?

Acum, cate ceva despre incrediente: sosul curry ii da un gust aparte, imi pare cumva specific acestei shaormerii. Nu ca nu s-ar gasi si-n alte parti, dar cumva n-as putea manca de la Shaormeria Baneasa fara sos curry. Probabil dac-as vedea ca nu mai au, nu as mai cumpara de la ei.

Un alt punct forte al lor este varietatea de limonade, d-alea turcesti originale, pe care le au. Shaorma NU merge cu bere, oricat de fan-bere as fi. Merge doar cu limonada sau ayran. Iar la Shaormeria Baneasa am luat de fiecare data cu limonada.

In final, o singura observatia: Shaormeria Baneasa si-a mai deschis un punct de lucru, tot in acel cartier, pe undeva pe langa Bioterra. Desi nu pot spune ca a fost deloc rea, mi s-a parut o idee mai slaba decat cea din locatia traditionala. Sau, cine stie, o fi fost ceva psihologic, asa mi s-o fi parut mie. Intre timp, vad ca si-a mai deschis doua filiale: una in Pipera si alta in Buftea. Mai multe detalii despre Shaormeria Baneasa gasiti pe site si pe pagina oficiala de Facebook.

Asadar, DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE, cea mai buna shaorma mancata vreodata in Bucuresti a fost la Shaormeria Baneasa. Daca aveti propuneri de locatii unde stiti ca-i buna, le astept in comentarii.

One Reply to “Shaormeria Baneasa INCA este cea mai buna din Bucuresti!”

  • Cred ca exagerezi cu aceasta shaormerie dar cu siguranta ai fost bonusat pentru acest articol. Shaormeria Baneasa e pe departe un fast food unde mananci o shaorma buna. Daca era asa buna nu inchidea locatiile una dupa alta, shaormeria Baneasa din Fundeni acum e shaormeria Fundeni (clar a fost vanduta catre un prostalau care acum probabil injura alegerea facuta), shaormeria Baneasa din Pipera acum este shaormeria Pipera (alt babalau care s a ars) , a mai fost o incercare nereusita prin Otopeni si poate si altele pe care nu le stiu. Culmea trec mereu prin zona Pipera si Fundeni si faimoasa shaormerie nu prea a avut succes pe aici fiind mai mereu inchisa. Cat despre gust, hai sa fim seriosi, e banala de la un cap la altul. Sunt shaormerii mici de cartier care bat shaorma lui Baneasa la fundul gol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *