halestEmil

Boss Mini Burgers – la burgerul laudat sa nu te duci cu sacul!

Despre Boss Mini Burgers (scris pe firma bo$$, smechereste, la valoare) as putea spune multe.

As putea spune cat de mult mi-au fost laudati, deci cu ce asteptari am mers la ei. Nu va zic CINE si CUM mi i-a laudat, spun doar ca de ceva timp nu mai mersesem cu atata incredere la un fast-food.

V-as putea, de asemenea, vorbi despre mancarea de mall. Pe bune: in mall nu ai cum sa gasesti mancaruri exceptionale, oricat de scumpe ar fi acestea. Fix din acest motiv voi prefera sa mananc pizza ori shaorma din oricare locatie in afara de mall. 

Sa ne intelegem: in mall nu gasesti mancaruri ieftine. Dimpotriva. Mall-ul e scump, e cool, e occidental sa mananci in mall (si nu la o BODEGA de cartier).

Dar nu vei gasi niciodata o mancare exceptionala acolo. Gasesti fast-food-uri decente, mancaruri care-ti vor potoli foamea, vei gasi branduri multinationale unde stii la ce sa te astepti. Dar, la modul sincer, oricat de scump ar fi restaurantul, ce bucatar cu adevarat bun ar sta sa gateasca in bucataria unui mall?

Totodata, ar trebui sa va vorbesc despre ideea de burger. Despre cat de supraevaluata este aceasta mancare. Ma veti intreba daca nu cumva, din aceasta perspectiva, burgerii se aseamana cu sarmalele?

In esenta sunt mancaruri complet diferite. In esenta, sarmaua e o mancare autohtona, nu stiu daca a fost inventata de romani, dar cu siguranta se gateste la tara si se gateste de cel putin 100 de ani pe aceste meleaguri. Burgerul, pe de alta parte, este o mancare specific americana.

Este chintesenta bucatariei bucatariei americane. A ideii de street-food. Este un simbol al fast-food-urilor imperialiste.

De ce zic ca sunt supraevaluate? Pai, destul de simplu: burgerul este, in mod efectiv, o mancare limitata. Oricat de bun ar fi bucatarul, oricat de bune ar fi incredientele, burgerul nu poate fi niciodata extraordinar, divin, de povestit nepotilor.

Chifla poate fi proaspata sau veche; frageda sau tare; simpla sau cu diverse chestii (de obicei susan). Carnea poate fi seaca sau suculenta; poate avea aroma de gratar sau miros de plastic. Pe langa felia aia de carne presata, caci carnea oricarui burger este presata, aia e ideea de burger, se mai adauga sosuri si legume. Ce anume si cate depinde de locatie.

Burgerul e mancarea aia cool, care consumata impreuna cu o Coca-Cola („rece ca gheata”) te face sa te simti american. American Dream. Ca na, romanii au asteptat 50 de ani americanii si inca se uita spre ei ca spre Taramul Fagaduintei.

Shaorma, o mancare mult mai sofisticata, este mult prea orientala pentru a fi cool. Nu esti cool cand mananci shaorma, dar esti uber-cool cand mananci un burger.

Sa lasam contextualizarea, ca de obicei foarte lunga, si sa trecem la subiect. Cum este, de fapt, mancarea la Boss Mini Burgers. Pai sa le luam pe rand.

Ca pret, 3 mini-burgeri au facut 19 lei, inca 8.5 lei am dat pe cartofi si Cola. Daca luam doar cartofi, dadeam 6 lei. Cola, separata, nu stiu cat facea. Inca 2 lei am dat pe sosul BBQ.

Cartofii au fost foarte buni, nu cartofi-pai, ca la Mec, indeajuns de sarati (nu exagerati), bine facuti (nici prea arsi, nici nefacuti) si, recunosc, indeajuns de multi. Nu m-a intrebat daca vreau meniu mici, mediu sau mare, deci e o portie unica.

Sosurile mi-au displacut profund: sosul meu bbq era sec, nimic special, iar sosul luat de o amica, maioneza cu usturoi, mi s-a parut de-a dreptul naspa.

Acum, partea importanta, relevanta: burgerii. Intai si intai, laud dimensiunile lor. Imi plac burgerii mici, pe care ii poti manca cu o singura mana. In plus, faptul ca un burger e atat de mic te face sa nu irosesti mancarea: o tipa micuta mananca unul singur, un tip mediu mananca doi, in timp ce unul ca mine mananca 3. Ori chiar mai multi. Recunosc, insa, m-am oprit la 3.

Chifla lor era buna, pufoasa, cu ceva susan, nu ma pot plange. Carnea de vita (am luat DOAR de vita) era buna, dar nu ceva excelent. Nu m-a dat pe spate. Pe langa carne, mai exista in burger: rosie, ceapa, branza ceddar, salata si sos calypso. Burgerul exista in 3 variante: vita, pui si vegetarian. Partea misto, aici iarasi o bila alba: la un meniu de 3 puteti comanda burgeri diferiti. Puteti, deci, daca va duceti doar sa testati, sa va comandati un meniu in care sa aveti un burger de pui, unul de vita si unul vegetarian.

Un amic, singurul care nu mi-a ridicat in slavi localul, mi-a zis ca e un burger de nota 7/10. Desi dispretuiesc sa dau note, nu doar mancarii, ci si filmelor, spectacolelor ori cartilor, pot spune ca-s cumva de acord cu el.

Cumva, pentru ca nu poate exista o nota obiectiva. Nota trebuie data in functie de alte repere. Daca ma gandesc strict fata de alti burgeri, nota 7 sa zicem ca e corecta. Daca ma gandesc la mancarea din mall, comparativ cu alte mancaruri din mall, din AFI ori din oricare alt mall, nota ar putea creste la 8 (repet, mancarea de mall nu e nicidecum stralucita). Daca ma gandesc la fast-food-uri, la modul general, nota ar putea scadea, ca-s o gramada de shaormerii MULT mai bune decat mancarea de la Boss Mini Burgers.

Daca ma gandesc la pret, nota 7 iarasi e corecta.

Daca ma gandesc per total, la o nota generala fata de TOATE mancarurile, fata de toate optiunile, nota nu ca e mare, ci este MULT prea mare.

Depinde, deci, cu ce asteptari te duci la Boss Mini Burgers. Si, bineinteles, depinde de cele 2 criterii universal valabile: cat de fan al mancarii de genul esti (cat de fan burgeri, in acest caz) si, mai ales, cat de infometat esti. Caci atunci cand nu ai mai mancat de 10 ore, acest burger ti se va parea de nota 10!

Interesant este ca au cutii distincte, in functie de ce meniu alegi. Aceasta este cutia pentru meniul cu doi burgeri.

Mai multe despre Boss Mini Burgers aflati de pe site-ul lor oficial. Puteti, de asemenea, sa comandati de la ei prin intermediul Uber Eats. Ei se gasesc in AFI Palace Cotroceni (Bucuresti), pe colt, pe culoarul care vine dinspre IMAX, exact inainte de pod.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *