Burger Vito Corleone pe Terasa de la Elvira Popescu

Burger Vito Corleone pe Terasa de la Elvira Popescu

Burger Vito Corleone mancat pe Terasa de la Elvira Popescu suna extrem de … cinefil. Pardon, de Cinemil.

Pe scurt, povestea terasei e urmatoarea: in lipsa de proiectii in cadrul cinematografului, cei de la Institutul Francez au pus 2 ecrane si organizeaza aproape in fiecare seara proiectii de film. Ele incep la 9 seara, insa marea problema este legata de vreme. Eu am fost la o singura proiectie, la filmul Edmond (Cyrano mon Amour) si mi-a placut enorm. Nu doar filmul (un film teatral excelent), ci si terasa in sine, chiar daca, cinefil snob cum sunt, nu mi se pare o atmosfera 100% cinefila.

Revenind la mancare, caci aici este un blog culinar, trebuie sa va zic celelalte 3 variante de burgeri pe care le aveam: Buffalo Bill, Babe si 3PO. In dreptul fiecaruia scria: la Burger Vito Corleone scria „Beef and egg Burger”, in dreptul celui de-al doilea doar Beef burger, al treilea era Pork burger, in timp ce al patrulea era Halloumi burger.

Nu va zic ingredientele pentru toate 4, ci va zic doar pentru cel mancat de mine. Asadar, Burger Vito Corleone contine: Vita, ou, guacamole, cheddar / gouda, salata, castraveti, rosii, chifla premium, Sos special by Smoking Pig Truck, crumble de ceapa. O combinatie care chiar m-a atras. Nu zic ca restul n-ar fi fost si ele atragatoare. Cu totul, 320g.

Cu aceasta combinatie nu am avut nimic, din punctul de vedere al gustului nu am reprosuri. Am reprosuri din alte 2 motive:

 

  1. Pretul. Acest burger a costat 32 de lei, insa in acest pret NU era inclusa si garnitura. Am luat niste cartofi prajiti speciali, cartofi noi aromatizati, care au costat INCA 14 lei. Nu zic, nici lor nu am avut ce sa le reprosez, calitativ mancarea este excelenta. Dar cam scumpa si portiile cam mici. Adica 46 de lei cu totul, sa ne intelegem, pe langa berea care era 13 lei (draftul de Stella).
  2. Servirea lenta. Sa ne intelegem, nu am nimic cu chelnerul, omul isi facea treaba ireprosabil. Doar ca, desi am comandat pe la fara 25, iar proiectia a inceput abia la si 5, burgerul meu a venit cam greu, pe la si 20. Si trebuie sa tineti cont de inca 2 lucruri: de faptul ca era un intuneric, dar mai ales de faptul ca filmul era in franceza (limba pe care n-o cunosc atat de bine sa pot intelege fara subtitrare). Ma rog, vina era probabil a celor care ii pregateau. Doar ca, desi oricum mananc repede (mult prea repede, zic unii), de data asta am mancat intr-atat de repede incat nu l-am putut savura complet. Si e pacat de el, calitativ e un burger foarte bun.

Altceva este, insa, important de precizat: burgerul este ceva specific mancarii de strada (street food), drept urmare la o astfel de terasa improvizata s-ar putea sa gasiti burgeri mai buni decat in restaurante de traditie. Si nu e deloc absurd sa stea lucrurile astfel.

Va ziceam mai sus ca nu era chiar atmosfera de cinema, ca eu prefer salile clasice, insa chiar si asa, un film foarte bun face deseori si mancarea buna (uneori se intampla si invers). Drept urmare, daca mergeti la Terasa de la Elvira Popescu si va displace al lor Burger Vito Corleone, sa stiti ca este posibil ca mie sa-mi fi placut atat de mult pentru ca l-am asezonat cu un film foarte bun. Doar ca, vedeti voi, nu-mi regret fapta. Deloc. Dimpotriva: ma mandresc cu ea. Iar inainte de ea, de fapta, am si tras un scurt clip. Nu vorbesc despre mancare in el, dar tot vi-l recomand 🙂

Mergeti si voi la Terasa de la Elvira Popescu si incercati cu incredere mancarea de acolo. Scumpa, putina, dar excelenta. Dar fiti atenti la ce film alegeti. Caci un film care sa nu fie pe placul vostru s-ar putea sa va strice iremediabil seara. Nu zic film prost, zic doar film cu care sa nu rezonati.

3 Replies to “Burger Vito Corleone pe Terasa de la Elvira Popescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *