Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti

Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti bucatarie franke smart

Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti. Spune-mi cum arata bucataria ta ca sa-ti spun ce fel de om esti vizavi de gatit: cat de des gatesti, cat de sofisticat o faci, cat de smart o faci.

Ca sa intelegeti mai bine la ce ma refer, trebuie sa va povestesc 3 lucruri importante.

Un amic se angajase ca agent imobiliar. Nu a lucrat mult, insa acele saptamani din agentie l-au marcat. Avand si nevasta, ea ii daduse indicatii pretioase cu privire la aspectele pe care sa le ia in considerare, la care sa fie foarte atent. In ceea ce priveste bucataria, el deja impartea oamenii in functie de ea. Descoperise 2 mari feluri de oameni:

  • Cei neinteresati deloc de bucatarie. Ea putea sa nici nu existe. Adica, la propriu, unii daramau zidurile si faceau un mare open-space, living + bucatarie. Va dati seama cat de multe gateau ei acolo.
  • Cei care puneau bucataria pe primul plan. Atunci cand ii spuneau lui, ca agent, ce apartament au in vedere, incepeau cu bucataria. Baia putea fi minuscula, balconul putea exista sau nu, dar bucataria trebuia sa fie musai intr-un fel. Musai spatioasa, restul veneau de la sine.

Intre cele 2 categorii, intre cele 2 extreme, se situau multe alte categorii. Insa cele care-i atrageau atentia erau cele 2. Nevasta-sa il intreba tot timpul cati din categoria a doua a intalnit. Erau preferatii ei.

A doua chestie de povestit este una si mai interesanta. Sunt persoane, in special de sex feminin, care atunci cand ajung la cineva acasa, ii inspecteaza bucataria. Trebuie sa va marturisesc ca am intalnit o astfel de situatie acum ceva ani, atunci cand un amic a zis ca nu vrea sa manance din ce gatise cineva pentru ca acel cineva avea o bucatarie naspa. Evident ca o vizitase si ii displacuse. Ma rog, spunea despre persoana care urma sa gateasca faptul ca este …. ingalata. Iar bucataria pur si simplu confirma ceea ce credea el despre acea persoana. Eu, unul, nu-l puteam contrazice desi recunosc ca in acel caz am fost curajos.

Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti, insemnand, evident, ca sa-ti spun cat de curat gatesti.

Acum trebuie sa va zic si a treia chestie, una mai oficiala, legata de restaurante, nu de apartamente ori case private. Asadar, cica la un moment era un critic culinar (nu mai retin in ce tara, posibil sa fi fost francez) care tinea neaparat sa viziteze si bucataria restaurantului pe care-l evalua. El considera mancarea pe care o servea un efect, bun sau rau, gustos sau nu, insa bucataria si ce se intampla acolo era adevarata cauza. Aparusera tot felul de reactii, unii bucatari sefi abia asteptau sa-l primeasca in bucatarie si sa fie laudati, altii nu concepeau sa le calce cineva pragul bucatariei. Ei nu acceptau nici macar pe patronul restaurantului. Ideea este ca-s o gramada de restaurante cu mancare extrem de gustoasa, extrem de aromata, pe care, insa, nu le mai vizitezi daca ai ajuns vreodata prin bucataria lor. Stiu ca era celebra o alta poveste, una cubaneza, cu un (alt) astfel de critic, caruia ii recomandasera toti un restaurant excelent din Havana. Dupa ce a ajuns din greseala in bucataria acestuia nu a mai vrut sa manance nimic de acolo.

Concluziile celor 3 exemple reale date de mine le trageti singuri. Eu vreau, insa, sa mai adaug un lucru: bucataria este relevanta nu doar pentru calitatea mancarii, ci si pentru felul tau de a fi. Se spune, de fapt, ca bucataria este mult mai relevanta decat livingul ori dormitorul.

De pilda, ce va spune despre proprietarul acesteia o bucatarie smart? Este mai relevant, pentru mine, daca un om are in bucatarie o plita prin inductie smart un cuptor si hota la fel de smart si, eventual, si un cuptor cu microunde de asemenea inteligent, decat ce pat are el in dormitor. Ca sa ma intelegeti, chiar daca intreaga casa este intimitatea omului, dormitorul este chestia de nejudecat, acolo nu as intra decat cu invitatie speciala; bucataria, insa este ceva care te reprezinta. E drept, eu nu judec atat de aspru precum alti prieteni de-ai mei, desi am si eu cateva lucruri la care-s extrem de atent atunci cand intru intr-o bucatarie. Enumar cele mai importante 5 chestii pentru mine:

  • Cat de mare este bucataria? Eu nu judec precum altii, ca in functie de marimea ei poti stabili daca acolo se gateste mult sau nu. Eu, insa, ma gandesc la alt aspect: intr-o bucatarie prea mica nu se poate manca. Ceea ce, credeti-ma, uneori e foarte bine: daca acel om/acei oameni mananca de fiecare data in sufragerie este foarte bine. Este mult mai bine decat dac-ar face-o in bucatarie. Cel putin din punctul meu de vedere.
  • Cat de mare este frigiderul? Nu stiu de ce, insa eu nu pot intelege cum poti trai cu un frigider mic. Un frigider mare trebuie sa cuprinda o tona de chestii pentru micul dejun (cu multe branzeturi in frunte), o tona de sticle (bere si vin, pe care le beau musai reci, dar si chestii non-alcoolice, gen ape si sucuri; eu totul beau rece, iar apa de la robinet, cu toate filtrele din lume, nu-mi place de nicio culoare), trebuie sa contina fructe si legume si, mai ales, sa aiba un congelator incapator pentru diverse sortimente de inghetata (desertul meu preferat). Totusi, recunosc ca intre un frigider mic, dar full, ticsit de mancaruri, si unul mare, dar gol, il prefer pe primul. Ah, si era sa uit: vara trebuie sa fie loc de lubenita in frigider. Daca n-ai loc sa bagi o lubenita intreaga in frigider, degeaba il ai.

  • Cat de mare este fereastra? Sunt cumva marcat de bucataria apartamentului din Slatina, care are o fereastra extrem de mica. Imi displac astfel de ferestre din 2 motive: lumina artificiala aproape tot timpul (o vesnica senzatie de fake, ca nimic nu e natural acolo) si vesnic neaerisit. Ador bucatariile aerisite din toate punctele de vedere.
  • Imi atrag atentia brandurile prezente in bucatarie. E drept, nu judec o bucatarie in chirie, una pe care n-ai amenajat-o tu, insa una pe care ai amenajat-o tu o pot judeca altfel. Nu inseamna ca e neaparat gresit sa ai mai multe branduri in bucatarie, poti combina mai multe branduri bune, insa recunosc ca apreciez unitatea din acest punct de vedere. Iar daca brandul in cauza este unul SPECIALIZAT pe electrocasnice de bucatarie este o noua bila alba. De exemplu, electrocasnicele Franke imi dau senzatia de bucatarie profi, o bucatarie conceputa nu doar cu gust, ci si in cunostinta de cauza.

Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti cuptor cu microunde franke smart plus

  • Absenta cuptorului cu microunde este un mare minus. Pot intelege de ce generatia 60+ nu are asa ceva in casa. Dar sa nu ai in casa cuptor cu microunde desi ai sub 30 de ani mi se pare absurd. Ca s-o spun mai … Franke, daca-mi este permis jocul de cuvinte, daca nu ai cuptor cu microunde dovedesti ca esti incuiat. Este o opinie personala.

Nu ma bag in stilistica, in culoarea si armonia cromatica din bucatarie. Recunosc, insa, ca nici in bucatarie, nici in alte camere nu-mi plac peretii albi. Peretii albi sunt ca de spital, sa nu zic ca-s si ca la puscarie. Acolo, insa, sunt picati, zgariati, modelati, deci nu mai sunt albi imaculat de ceva timp. Nu ca mi-as dori sa ajung acolo mai degraba decat la spital (desi, fie vorba-ntre noi, umbla vorba ca din puscarie ai sanse mai mari sa iesi viu decat din spitalele noastre).

Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti. Nu ca ar fi prima oara cand va spun asta. Tot pentru Super-Blog v-am zis si atunci. Acum este vorba despre competitia Spring Super-Blog 2021, aceasta fiind proba cu numarul 2. Daca vreti sa condimentati acest articol cu cateva comentarii, fie dulci, fie picante, va invit cu drag s-o faceti. Promit sa raspund, fara sa va pot garanta ca al meu comentariu va avea acelasi gust.

2 Replies to “Spune-mi unde bucataresti ca sa-ti spun cum gatesti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *