Pizza cu fasole si carnati de la Fabio Pizza

Pizza cu fasole si carnati de la Fabio Pizza

Pizza cu fasole si carnati este cel mai nou sortiment intrat in meniul celor de la Fabio Pizza. A fost introdus de 1 decembrie, nu este clar daca si cand va fi scos. Eu sper sa nu fie scos.

Nu am decis sa scriu acest articol doar pentru a va spune cum este Pizza cu fasole si carnati, voi face generalizarea de rigoare in partea a doua a acestui articol, insa nu pot sa NU spun cum este si de ce ar trebui sa luati asa ceva.

Ideea este simpla: are gust de ciorba de fasole IN PAINE! Serios vorbesc: nu prea are gust de pizza.

Nu stiu cand ati mancat ultima oara asa ceva, ciorba de fasole in paine, insa eu mananc des cand merg prin Brasov sau prin Cluj. Sunt localuri care o dau in bara cu acest preparat, nu usuca bine painea, drept urmare aceasta absoarbe mare parte din zeama, insa acolo unde NU se intampla acest lucru preparatul este FABULOS. Din punctul meu de vedere, este MULT peste ciorba de fasole in bol, la farfurie. E din cu totul alta liga, ca sa zic asa.

Fix asa este si aceasta Pizza cu fasole si carnati, chiar daca pe hartie are si alte ingrediente: (citez de pe site-ul celor de la Fabio Pizza):

blat, sos de rosii, mozzarella, bacon, carnati semiafumati, fasole rosie, ceapa rosie, marar

Ideea este simpla: in afara de mozzarella si partial sosul de rosii (desi ciorba aia se face cu bulion), restul sunt fix ingredientele acelei ciorbe. Insa, dupa cum stiti, nu simtim (prea) multe gusturi, ci simtim un fel de amestec al lor. Altfel spus, mozzarella aceea nu se simte aproape deloc, iar blatul de pizza se aseamana cu acea maine pe care o rupi la celebrul preparat.

Eu am pus un pic de ketchup pe 2 felii, mai aveam asa ceva prin frigider, abia dupa ce l-am pus mi s-a parut ca gustul aduce vag cu pizza.

Acum, intrebarea care se pune in mod cert este DE CE ai manca asa ceva.  De ce ai manca o pizza care NU are gust de pizza? De ce ai amesteca un sortiment italienesc cu o combinatie pur romaneasca (desi, fie vorba-ntre noi, nu stiu cat de romaneasca este)?

In cazul meu, lucrurile sunt clare: de curiozitate! Dupa cum va ziceam in articolul precedent, eu nu refuz din start un amestec. Eu ma pronunt asupra lui DOAR dupa ce L-AM GUSTAT, l-am TESTAT.

Insa intrebarea care se pune in cazul meu este DE CE mi-as mai lua asa ceva? De ce sa-mi iau Pizza cu fasole si carnati cu gust de ciorba de fasole in paine in loc sa-mi iau, in mod cert, ciorba de fasole in paine ca atare? Eu am gasit 3 motive, dar veti putea gasi voi si altele:

  1. Nu am gasit, in tot Bucurestiul asta mare, nicio ciorba de fasole in paine LIVRABILA la domiciliu, fara taxe de transport. Apropo, Fabio Pizza este una dintre PUTINELE pizzerii care livreaza si la astia singuri, astia care vor O SINGURA pizza si nimic altceva (acasa imi pot lua si bere sau suc, imi pot lua si ketchup; stiu, sunt zgarcit rau). Pe bune ca-mi doresc sa mananc asa ceva si rar de tot gasesc chiar si in restaurante. In Bucuresti, zic. Brasovul, insa, e plin de asa ceva.
  2. Pizza este mancarea de gasca, pe care o comanzi cel mai usor cand v-ati strans mai multi la cineva acasa. In plus, are marele avantaj de a putea fi partajata. Adica fiecare mananca 1-2 felii din fiecare sortimente. Drept urmare, ca s-o formulez altfel, pizza asta este excelenta ca aperitiv.
  3. Al treilea motiv, cumva inclus in al doilea, este legat de deschidere: azi incerci Pizza cu fasole si carnati, maine incerci pizza kebab, poimaine incerci, habar n-am, Pizza Mandrie Olteneasca de la PrazVegas (cu mici si praz), ziua urmatoare incerci pizza cu ananas (ca tot v-am zis de ea). Pe bune ca turbez cand vad oameni care peste tot comanda aceleasi Quattro Stagioni si Quattro Formaggi. Pe care, nu zic, le apreciez si eu, in special pe a doua, insa chiar atat de grav o fi sa incercam si lucruri noi?

Pizza cu fasole si carnati de la Fabio Pizza este O IDEE excelenta, rezultatul fiind ceva cu totul diferit de ceea ce m-as fi asteptat eu. Totusi, atunci cand i-am aratat unei amice ce am comandat, pana sa-mi si vina pizza, ea a pronosticat corect: pare a fi ciorba de fasole in paine. Si fix asta era. Recunosc, desi mi-a ajuns ca dimensiuni, as fi preferat ca aceasta pizza sa fie mai mica si sa mai bag o alta, un alt sortiment. Ori sa bag, precum pot sa fac la alte pizzerii, 2 jumatati diferite. Practic, ieri, ca deja e aproape 3 dimineata, am mancat doar felul 1, care fel 1, pentru ca a fost in cantitate mare, a tinut si locul felului 2. Ceea ce, in alt context, nu s-ar fi intamplat.

Pizza cu fasole si carnati poate fi comandata intr-o singura dimensiune, cea medie, de 32 de cm. Fix in acest moment este si la oferta, in loc de 37 de lei ea costa 29.60 ron. Dupa cum ziceam, cei de la Fabio Pizza nu au limita minima la comanda, deci puteti sa va comandati DOAR o pizza. Bila alba pentru ei. Asa ca intrati pe fabiopizza.ro/Pizza-Fabio si alegeti ce va face cu ochiul. Pentru cei care apreciaza asa ceva, in acest moment au si pizza cu dovleac placintar. Mie nu-mi place dovleacul, deci p-aia chiar n-o testez. Insa cine adora placintele cu dovleac nu are motive s-o evite. Chiar nu are..

ps: Pizza cu fasole si carnati de la Fabio Pizza este dovada ca si pizzeriile italienesti pot concepe sortimente care au in vedere specificul local. Deci italenii nu sunt niste incuiati care nu accepta ananas ori alte chestii pe sfanta lor pizza. As zice ca dimpotriva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.